Toon Hermans Expo

Sittard Bezoek website Bestel tickets

Toon Hermans Expo

Toon Hermans Expo Voormalige V&D pand, MarktSittard
Toon komt thuis
Toon Hermans zou dit jaar zijn 100ste verjaardag gevierd hebben. Dit jaar komt Toon thuis, tijdens het St Rosafestival omdat de vroegere Sint Rosa kermis, met de processie de fanfares, de kleine kermis en het circus op het marktplein als basis hebben gediend voor zijn onuitputtelijke inspiratie en zijn liefde voor de kleine stad. Op vrijdag 26 augustus wordt de bijzondere belevingsexpo geopend. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden de website raadplegen.  

Belevingsexpositie Toon Thuis
De unieke ‘Toon Thuis belevingsexpo’ in het voormalige V&D pand aan de eeuwenoude markt in Sittard, wordt tijdens het Sint Rosa Festival op 26 augustus geopend. Sfeervol en ontspannen bewandelt de bezoeker het inspirerende levenspad van Toon Hermans. Van zijn sprankelende jaren in Sittard tot aan zijn geliefde Carré. Van zijn roerige tijden tot aan zijn grootste successen. De 'muzeman' met zijn liefde voor de liefde, de natuur en zijn prachtige muziek.

Zijn eigen verborgen verhalen, nog nooit eerder vertoond beeldmateriaal, grappige prullaria, zijn mooiste klanken, aparte attributen en zijn meest bijzondere bezittingen gecombineerd met de modernste technieken en visualisaties zorgen voor een interactieve belevingstocht. De belevingsexpositie Toon Thuis raakt, ontroert, inspireert en tovert een lach op het gezicht bij jong en oud. Toon was nog nooit zo dichtbij.

Toon-experience voor kinderen
Daarnaast is er speciale aandacht voor de jeugd. Op woensdag 25 en zondag 29 januari organiseert de Toon Thuis belevingsexpo tussen 14.00 en 16.00 uur een ware Toon-experience voor kinderen. Door middel van een aantal ‘kolderstations’ in de belevingsexpo volgen de kinderen het levenspad van Toon. Onderweg in de expo worden de kinderen geschminkt, verrast met ballonfiguren vouwen en het knutselen van een ‘poelifinario’. Toon was namelijk dol op ballonnen en zong er zelfs een liedje over. De poelifinario is één van de vogeltjes waar Toon als vogelkenner in zijn conference over vertelde. De ‘kolderstations’ zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Tot slot wordt ook de band tussen Toon Hermans en de St. Joep jaarmarkt belicht. De standwerkers op deze jaarmarkt vormden een belangrijke inspiratiebron voor Toon Hermans. Met name de ‘fluitjesman’. Deze markante standwerker zal tijdens de St. Joep jaarmarkt op 20 maart in de belevingsexpo tot leven komen. Toon Thuis is een belevingsexpo waarbij de bezoeker het levenspad van Toon Hermans op een interactieve manier bewandelt. De belevingsexpo Toon Thuis is nog tot en met  31 maart dagelijks geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11:00-17:00 uur.

Overzicht

Data 20-1-2017 t/m 31-3-2017
Contact
Voormalige V&D pand, Markt, Sittard

Deel deze pagina met je familie en vrienden