Hammer Sportzone Limburg

Vaals Bezoek website

Hammer Sportzone Limburg

Hammer Sportzone Limburg Spotzone Limburg Sittard en Drielandenpunt/VaalserbergVaals
Een wielerwedstrijd waarbij de beste teams ter wereld strijden om de titel!

De Hammer Series ontluiken voor het eerst als Hammer Sportzone Limburg in de host city Sittard-Geleen en in hun splinternieuwe Sportzone Limburg. De wedstrijden zullen worden geopend op de bekende Vaalserberg in de gemeente Vaals voor de allereerste Hammer Climb. Hierna komen de teams terug naar de vlakke wegen van Sittard-Geleen voor de eerste edities van de Hammer Sprint en de Hammer Chase om zonder twijfel uit te vinden welk team tot ’s werelds beste team wordt gekroond. When it comes to the Hammer Series it’s not about the rider: it’s about the team.

De teams nemen hun beste 7 renners mee, maar per dag zullen er maar 5 deelnemen aan de wedstrijd. De Hammer Series is gastheer van max 18 teams per wedstrijd, waarvan er 12  World Tour teams zijn waaronder: Bahrain Merida Pro Cycling Team, BMC Racing Team, Cannondale-Drapac Pro Cycling Team, Lotto-Soudal, Movistar Team, Orica-Scott, Quick-Step Floors, Team Lotto NL-Jumbo, Team Sky, Team Sunweb, Trek-Segafredo, en UAE Team Emirates.

Donderdag 1 juni, 18.00u: Officiële opening Hammer Sportzone Limburg en presentatie van de teams
Vrijdag 2 juni, 15.00 - 17.15u: Hammer Climb wedstrijd, Vaals - Vaalserberg
Zaterdag 3 juni, 15.15 - 17.15u: Hammer Sprint wedstrijd, Sittard - Sportzone Limburg
Zondag 4 juni, 15.00 - 17.15u: Hammer Chase wedstrijd, Sittard - Sportzone Limburg

De Hammer Toertocht
Op zaterdag 3 juni, voordat de Hammer Sprint plaatsvindt, is er een Hammer Toertocht. Kies uit 50, 75, 100 of 150 km.
Dit is een tocht waar alles in zit! Mooie vergezichten, Strade Bianche stroken, pittige beklimmingen en als toetje een prachtige lus die via Aachen en België naar Vaals loopt. Start tussen 7.00 - 9.30u en wees op tijd weer terug voordat 's middags de Hammer Sprint wedstrijden beginnen. Dan zit je op de 1e rij!

Data 1-6-2017 t/m 4-6-2017
Spotzone Limburg Sittard en Drielandenpunt/Vaalserberg, Vaals