Geheime Tuinen Festival

Sittard Bezoek website

Geheime Tuinen Festival

Geheime Tuinen Festival Diverse locatiesSittard
De Geheime Tuinen van Sittard zijn openbare, maar soms wat verborgen tuinen, die elk hun eigen verhaal vertellen. Verhalen over de stad of over haar inwoners. Dus wie weet, eigenlijk het verhaal van u? Historie, bezieling en bezinning ontmoeten elkaar hier....
 Op 18 juni zal voor de vijfde keer dit kleinschalige en vriendelijke festival plaatsvinden in het centrum van de stad. Het festival wordt georganiseerd door de springlevende werkgroep Geheime Tuinen van de Vereniging Sittards Verleden, een historische vereniging met meer dan 400 leden.

Vanaf het centrale punt, het Mariapark, op enkele stappen van de Markt (waar deze dag in samenwerking met de horeca het event 'Zitterd op het menu' staat!) wordt u (be)geleid langs een aantal tuinen waar van alles te doen is, voor jong en oud. Thema van het vijfde festival zijn de vijf zintuigen horen, proeven, ruiken, voelen en kijken. Opening van het festival vindt plaats om 11.45 uur in het Mariapark (Oude markt 14k), door burgemeester Sjraar Cox.

De vijf zintuigen
Het thema van het vijfde Geheime Tuinen Festival zijn de vijf zintuigen, horen, proeven, ruiken, voelen en kijken. In het kader van dit thema zullen vijf geheime tuinen een speciale invulling bieden. Zo kunt u luisteren naar muziek en gedichten in het Mariapark, kunt u o.a. kijken naar kunst van kinderen van basisschool de Baandert in de Ursulinentuin, voelen ervaart u in de Jardin d’Isabelle tijdens het struinen door de tuinen, voor de geur gaat u naar Jardin des Roses en de smaak brengt u naar de Agnetenberg. Het volledige programma vind u op www.geheimetuinen.nl en facebook/geheimetuinenvansittard.

Fotowedstrijd
Maakt u een foto van de geheime tuinen? Dan is elk plaatje gegarandeerd een schot in de roos. We nodigen iedereen uit om op zijn eigen manier de geheime tuinen te bekijken en dit vast te leggen op camera. Mail uw foto’s naar info@geheimetuinenvansittard.nl en maak kans op een geheime tuinen verrassingspakket.

Meer informatie
Ga voor het volledige programma naar www.geheimetuinen.nl en facebook/geheimetuinenvansittard.

juni 18
Diverse locaties, Sittard