Eys viert 500 jaar Schutterij Sint Sebastianus

Eys Bezoek website

Eys viert 500 jaar Schutterij Sint Sebastianus

Eys viert 500 jaar Schutterij Sint Sebastianus Sportpark Hanzon, Hoebigerweg 40Eys
In 2017 bestaat Schutterij Sint Sebastianus Eys 500 jaar! Een uniek moment binnen de schutterswereld, omdat de schutterij van Eys één van de oudste nog actieve schutterijen in Limburg is. Van 8 tot en met 11 juni wordt dit bijzondere jubileum groots gevierd, met onder andere feestavonden op vrijdag en zaterdag. Op zondag wordt er met een zeer bijzonder Historisch Festival dit jubileum afgesloten. Schutterij Sint Sebastianus heet iedereen van harte welkom in Eys! Programma:

8 juni
De festiviteiten van 500 jaar Schutterij Sint Sebastianus Eys worden geopend met een Heilige dankmis (18.00 uur) in de Agatha-kerk in Eys. Na de mis volgt om 20.00 uur de opening van het feestpaviljoen op het festivalterrein met aansluitend de receptie voor de jubilerende schutterij en haar jubilarissen.

9 juni
Op vrijdag 9 juni zullen de koningen van de mash-ups het podium betreden: de Memphis Maniacs. Hun live-gespeelde hitmixen nemen de bezoekers mee op reis door de popgeschiedenis. De ideale show om het feestweekend mee te beginnen! DJ Marvin zorgt vooraf voor de perfecte opwarming met de fijnste dansbare hitjes. De feestavond wordt afgesloten door de in heel Europa bekende dj Mental Theo, die de gehele tent op zijn grondvesten zal doen trillen met (hard)dance-platen van de jaren ’90 tot nu.

10 juni
Op zaterdag 10 juni zal de Keulse topband de Höhner in het feestpaviljoen optreden! Naast alle internationaal bekende hits als Echte Fründe, Schenk mir dein Hertz en Viva Colonia, brengen de Höhner een twee uur durende XL-Show vol muzikale herkenning. De show van de Höhner wordt omlijst door de Limburgse powerband Wir sind Spitze! Gooi Volksmuziek, Dance, Deutsche schlager en de laatste tophits samen in een blender en de de unieke Wir sind SPITZE! cocktail is een feit! De Maastrichts/Italiaanse artiest Fabrizio zorgt deze avond voor een muzikale verrassing!

11 juni
Het hoogtepunt waarmee het feestweekend van Eys Viert wordt afgesloten, is het Historisch Festival op zondag 11 juni. Op het gehele festivalterrein worden alle zintuigen geprikkeld met 500 jaar geschiedenis van Eys. Ontdek alles over de schutterij, maar bijvoorbeeld ook over de opkomst van de auto, de ontwikkeling van de landbouw, oorlogen en veldslagen. Of maak kennis met de hoofdpersonen uit de diverse legendes die in Eys bekend zijn. Om 13.30 uur trekt door heel het dorp een bijzondere 'historische' optocht. Het stimmungs-duo Party Kryner zorgt vanaf 16.00 uur voor de muzikale begeleiding van het Historisch Festival. Het jubileumfeest wordt ’s avonds afgesloten met een wervelend optreden van de door 3FM als ‘beste coverband van Nederland’ bekroonde groep The Recipe!

Overzicht

Prijs

Donderdag 8 juni: gratis toegankelijk. Vrijdag 9 juni: € 15,- (exclusief servicekosten). Zaterdag 10 juni: € 20,- (exclusief servicekosten). Zondag 11 juni: Historisch Festival € 4,50 (kinderen tussen 4 en 16 jaar € 2,50, jonger dan 4 jaar gratis).

Data 8-6-2017 t/m 11-6-2017
Contact
Sportpark Hanzon, Hoebigerweg 40, Eys

Deel deze pagina met je familie en vrienden