10 jaar Kunstexpositie KIV Inside-Outside

Houthem St. Gerlach Bezoek website Bestel tickets

10 jaar Kunstexpositie KIV Inside-Outside

10 jaar Kunstexpositie KIV Inside-Outside Landgoed Château St. Gerlach/GerlachuskerkHouthem St. Gerlach 0653294746
Kunst in Valkenburg staat garant voor kwaliteit! Op zaterdag 11 maart opent KIV voor de 10e keer haar deuren. KiV staat voor Kunst in Valkenburg, een unieke en exclusieve jaarlijks terugkerende kunstexpositie in het heiligdom van de Gerlachusparochie en op het landgoed van Château St. Gerlach. Bezoekers kunnen in de maand maart binnen (KiV Inside) en van maart t/m september buiten (KiV Outside) werk bewonderen van totaal verschillende kunstaanbieders: Marx & Marx Limburgse Kunst, Galerie & Beeldentuin Giardino en enkele gast exposanten. Waaronder Maria Verstappen, Jan van den Bragt, Bontart en de collectie van Hugo en Jill van der Aa.

KiV is bij kunstminnenden inmiddels een begrip geworden en ook in 2017 hoopt de organisatie weer duizenden bezoekers te ontvangen. Zij komen om exclusieve en hoogwaardige beelden en schilderijen te bewonderen van gerenommeerde kunstenaars in binnen- en buitenland. Bovendien staat heel Zuid-Limburg in maart in het teken van kunst. Dat trekt vele liefhebbers uit binnen- en buitenland naar de regio en daarmee ook naar KiV 2017!

Taxatiemiddagen
Vanwege het 10-jarig jubileum zijn er twee taxatiemiddagen waarop bezoekers (met een geldig entreebewijs) van KiV Inside de eigen kunstvoorwerpen (schilderijen en beelden, dus geen tin, porselein, serviezen, et cetera) gratis ter taxatie kunnen aanbieden en wel op woensdag 15 en 22 maart van 14.00-17.00 uur. De taxaties zullen worden verricht door Marx & Marx en Giardino.

KiV inside
In de kloostergang van Château St. Gerlach en in de schatkamer van de St.Gerlachuskerk - een prachtige barokkerk met onlangs gerestaureerde achttiende-eeuwse fresco’s, gelegen in Houthem - vindt de kunstexpositie plaats. Openingstijden: zaterdag 11 maart t/m zondag 26 maart, dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. KiV Inside: € 7,50 per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Voor inwoners  van Valkenburg 10% korting per persoon op de entree.

KiV outside
KIV Outside is het decor voor beelden van verschillende materialen op het Landgoed van Château St. Gerlach. Openingstijden: zaterdag 11 maart t/m zondag 1 oktober. Dagelijks doorlopend geopend. De entree voor KiV outside is vrij.

Kunstaanbieders                 
Galerie & Beeldentuin Giardino beschikt over een uitgebreide collectie hedendaagse beelden en schilderijen van (inter-)nationale kunstenaars. Er zijn werken van onder meer de wereldberoemde Lidia Masllorens (ES), David Gerstein (IL) en Isabelle Scheltjens (B), zie hieronder van links naar rechts, te zien. Verder werken van Jos van Vreeswijk, Judith Wiersema, Ronald A. Westerhuis, Sjaak Smetsers, Christiaan Lieverse, Frans van Straaten, Saskia Pfaeltzer, Karin van de Walle, Jack van Iwaarden de Vreede en Tom Smetsers te bezichtigen.

Marx en Marx Limburgse kunst is gespecialiseerd in aan Limburg gerelateerde kunst van de afgelopen honderd jaar. Zij stellen onder andere schilderijen en beelden van Paul Beckers,  Harry Schroen, Charles Eyck, Sjef Hutschemakers, Patrick Creyghton, Wil van der Laan, Jo Ramakers, Lei Molin, Gene Eggen, Mies Grijmans, Aad de Haas, Erik Kierkels, Monique Lipsch, Hans Truijen, Geert Verstappen en Kieta Nuij ten toon.      

Entree:
€ 7,50 inclusief toegang tot de Schatkamer van de Sint Gerlachuskerk, en de catalogus KiV 2017. Kinderen t/m 12 jaar gratis entree. Inwoners Valkenburg a/d Geul hebben recht op 10% korting aan kassa op vertoon van hun identiteitsbewijs. Inwoners van Valkenburg a/d Geul hebben recht op 10% korting aan kassa op vertoon van hun identiteitsbewijs. Voorverkoop 10% korting via www.tickli.nl. Entree geldt alleen voor KiV Inside.

Geopend
KiV Inside (entree € 7,50):  11 maart t/m 26 maart, dagelijks van 10.00-17.00 uur.
KiV Outside (vrij entree): 11 maart t/m 1 oktober, dagelijks te bezoeken.      

Meer kunst zien?
Tijdens het KiV kunnen bezoekers in het weekend op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.00-17.00 uur van nog meer kunst genieten bij Marx & Marx en op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00-17.00 uur bij Giardino.

Overzicht

Data 11-3-2017 t/m 26-3-2017
Contact
Landgoed Château St. Gerlach/Gerlachuskerk, Houthem St. Gerlach
0653294746

Deel deze pagina met je familie en vrienden